Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajații vamali au prevenit alte patru tentative de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie nedeclarate, fiind reținute în total 42 400 de țigarete de diverse mărci.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de 25 august, după ce patrupedul Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în valiza unui pasager al cursei Chișinău-Dublin. Ulterior, în rezultatul controlului fizic efectuat, au fost depistate 2 600 de țigarete, marca „Marlboro”, care nu au fost declarate organului vamal.

Cea de-a doua tentativă de trecere peste frontiera vamală a țigaretelor nedeclarate au fost contracarată de către inspectorii postului vamal Leușeni, fiind reținute în vederea confiscării 27 000 de țigarete „Winston Blue”. Bunurile erau disimulate în podeaua și pragurile laterale ale unui autoturism de model „Citroën C5”, înregistrat pe o persoană juridică din Lituania.

Celelalte două cazuri au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 27 august, la ieșirea din țară prin posturile vamale Lipcani și Giurgiulești, fiind reținute în total 12 800 de țigarete de diverse mărci. În ambele cazuri, țigaretele au fost depistate de către echipele canine aflate în tura de serviciu.

Toți cei documentați riscă achitarea unei amenzi de până la 4500 lei, cu confiscarea loturilor depistate.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, vameșii de la Costești au reținut în vederea confiscării 39 400 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în podeaua unui microbuz de rută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!