Unul muncește, altul fumează, iar ceilalți se uită la primul. Asta spune Nistor Grozavu despre muncitorii care lucrează la reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare. Strada nu a fost dată în exploatare nici pe 27 august, așa cum ne-au promis anterior autoritățile. De data aceasta nici nu s-a mai stabilit o nouă data pentru inaugurare. Supărat, primarul le-a cerut raport în scris celor de la Direcția transport. A vorbit, însă, singur. Aceștia nici nu erau prezenți la ședința primărei.

Că muncitorii mai mult fumează decât lucrează s-a convins și echipa TV8, care a parcurs astăzi bulevardul cu camera pornită.

Chiar dacă o parte din tronsoanele bulevardului Ștefan cel Mare sunt gata și arata ca în Europa, cealaltă parte este plină de pietre, nisip și bolovani. Municipalitatea nu s-a ținut de cuvânt. Bulevardul central așa și nu a fost dat în exploatare până la Ziua Independenței așa cum s-a promis. Orălenii spun că le este rușine că trăiesc în acest oraș.

„Unul lucrează și zece fumează. Ei nu sunt verificați. Soldatul doarme, munca se contabilizează. Mai nu mi-am rupt gâtul în partea ceea.
„Dezastru total. În capitală și așa drum. Unde se uită primăria nu știu”;
„ E foarte bine, i-a uitați-vă – e frumos, mai bine nu se poate”.

Pentru că știau că vor trebui să dea socoteală în fața primarului interimar, șefii de la Direcția transport nici nu au venit astăzi la ședință. I-a înlocuit Lilian Copaci, care s-a justificat cum a putut. „Finalizarea de bază nu s-a realizat din cauza mai multor motive tehnice ce au perturbat graficul inițial, dar în zilele ce urmează sper să se finalizeze”, a declarat Copaci.

Nistor Grozavu le-a cerut celor de la Direcția transport să-i prezinte raport în scris pentru fiecare tronson și motivul care a determinat întârzierea lucrărilor. „Un muncitor așează pavajul, alți câțiva 4-5 îl ajută. Nu este o lucrare care trebuie să fie făcută în așa mod. Acolo unde va fi obiectivă acestă reținere, nici o problemă așa sunt construcțiile, dar acolo unde aceste rețineri au depins de noi, acolo vom lua măsuri”, a afirmat primarul interimar al Chișinăului.

În timp ce unii fac slalom prin nisip, pietriș și bolovani, Dorin Chirtoacă scrie pe Facebook că bulevardul Ștefan cel Mare este făcut la standarde europene. Are și argumente: iluminare cu LED, pavaj, asfalt și trotuar nou. În plus, piste pentru bicicliști. Lucrările de reparație pe bulevardul Ștefan cel Mare au început în 2015. Bugetul lucrărilor de renovare este de 22 de milioane euro – bani oferiți de BEI și BERD ca împrumut.

Reporter: Parascovia Spic
Imagine: Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!