Polițiștii de frontieră cu ajutorul patrupezilor Lory și Oscar au dejucat două tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie și substanțelor narcotice peste frontieră. Reținerile au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute.

În punctul de trecere a frontierei „Otaci”, la pista „pietoni” s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean moldovean de 35 de ani, locuitor al or. Otaci, înregistrat ca un călător permanent în ptf-ul vizat. Deoarece pe numele acestuia figurau informații precum că ar deține substanțe narcotice, persoana în cauză a fost supusă unui control amănunțit.

În rezultat, patrupezii Poliției de Frontieră au dat de știre despre prezența unor nereguli, fiind depistat în buzunarul acestuia un pachet de țigări, care era ticsit cu substanță vegetală după miros și culoare specific marijuanei. Bărbatul s-a abținut de a face declarații pe faptul celor depistate, iar în prezent este cercetat în stare de libertate. Substanța narcotică a fost ridicată și transmisă expertizei.

Un cetățean al României a încercat să treacă peste frontieră cinci mii de țigarete, ascunse în torpedoul mașinii. Bărbatul de 29 de ani s-a prezentat pe direcția ieșire din R. Moldova, în punctul de trecere „Lipcani”. Și în cazul dat, patrupezii au dus urma spre locașul special amenajat pentru transportarea ilicită a țigărilor. Cercetările, dar și luarea măsurilor legale ce se impun, sunt continuate de organul vamal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!