Poliția a depistat doi minori cu vârstele de 13 ani şi respectiv 14 ani, în anexa unui bloc aflat în proces de construcţii, unde au improvizat un pat pe care dormeau. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei, fiind conduşi la Inspectorat pentru documentare, iar persoanele tutelare solicitate să se prezinte pentru a fi predaţi conform procedurii. Despre caz a fost sesizată administraţia publică locală.

Alţi trei minori au fost reţinuţi, după ce au pătruns într-o gheretă de pe teritoriul unei pieţe agricole, de unde au sustras diverse bunuri materiale. Ei s-au dovedit a fi domiciliaţi în Capitală, cu vârstele cuprinse între 14 ani şi 17 ani, fiind observaţi pe timp de noapte la intersecţia străzilor Calea Ieşilor cu Milano, în jurul orei 03.00. Bunurile sustrase au fost depistate asupra lor, fiind escortaţi la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani, pentru a fi cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Conform legislaţiei minorii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!