În luna iulie a anului curent, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 105,30 milioane de dolari, în creștere cu 8,4% comparativ cu iulie 2016. Cele mai multe transferuri – 35,3% vin din Federația Rusă, transmite IPN.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, din Rusia au fost trimiși 37,18 milioane de dolari. Ponderea de 35,3% din total este în scădere cu 3,8 puncte procentuale comparativ cu iulie 2016. Transferurile din Israel au constituit 15,2 % (15,98 milioane de dolari), din Italia – 12,4% (13,04 milioane de dolari, SUA – 7,9 % (8,33 milioane de dolari), Marea Britanie – 4,9 % (5,20 milioane de dolari). Transferurile din Germania au constituit 4,7% (4,97 milioane USD), Franța – 2,7 % (2,84 milioane de dolari), Turcia – 1,3% la sută (1,38 milioane de dolari) etc.

În structura pe valute, transferurilor în dolari SUA le-a revenit ponderea principală de 49,7% (în descreștere cu 1,1 puncte procentuale, comparativ cu iulie 2016). Pe locul doi sunt transferurile în euro – 39,3 % (în creștere cu 3,3 puncte procentuale) și cele în ruble rusești – 11% (în descreștere cu 2,2 puncte procentuale).

Transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și astfel de transferuri unilaterale, precum transferurile locale, inclusiv salariale în favoarea persoanelor fizice rezidente de la reprezentanțele nerezidenților (reprezentanțele instituțiilor financiare internaționale, organizații internaționale, reprezentanțele agenților economici străini) din Republica Moldova etc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!