Un bărbat din Călărași va primi peste o 140 de mii de lei de la ÎCS „RED Union Fenosa” SA în calitate de prejudiciu material și moral. Despăgubirea este oferită pentru un incendiu care a avut loc în toamna anului 2015 și în care au ars casa și bunurile materiale ale bărbatului. Conform actului de constatare a incendiului, s-a produs scurt circuit dintre firele electrice care erau amplasați prin ograda acestuia și îi alimentau casa. Scânteile au căzut jos pe un material inflamabil și au provocat izbucnirea incendiului.

Actul mai relevă că până la producerea incidentului, de un conductor a fost agățată o cărămidă pentru a îndepărta și a exclude posibilitatea de a se atinge unul de altul, ceea ce anterior avea loc foarte frecvent. De asemenea, despre situația potențial periculoasă compania a fost anunțată, însă nu a reacționat, fapt ce a dus la incendierea imobilului și a bunurilor materiale, cauzându-i o pagubă în sumă de 187000 lei bărbatului.

Astfel, bărbatul a dat în judecată compania și a cerut încasarea de la RED Union Fenosa a sumei de 187.000 lei, cu titlu de prejudiciu
material, a sumei de 500.000 lei, cu titlu de prejudiciu moral și a cheltuielilor de judecată.

La 29 martie 2017 Judecătoriei Chișinău a decis ca acțiunea să fie admisă parțial și astfel, au fost încasate de la ÎCS „RED Union Fenosa” SA în beneficiul bărbatului suma de 115888,67 lei, cu titlu de prejudiciu material, suma de 20000 lei, cu titlu de prejudiciu moral și cheltuielile de asistență juridică în sumă de 6000 lei și în beneficiul statului taxa de stat în sumă de 4256,66 lei.

Decizie care a fost menținută atât de Curtea de Apel Chișinău, cât și de Curtea Supremă de Justiție, care a emis ieri o decizie definitivă în acest sens.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!