Reformarea Guvernului vine cu reduceri de personal de 50 la suta. Astfel, în urma transferurilor de competențe, din 16 ministere au rămas doar nouă. 

Cel mai afectat de noua reformă este Ministerul Finanțelor. Dacă până la reorganizare acesta numără 540 de angajați, acum în cadrul ministerului vor lucra doar 298 de persoane. Reduceri substanțiale de personal au fost impuse și la Ministerul Economiei, de la 311 la 155 de persoane, dar și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unde s-a renunțat la aproximativ 100 de angajați.

Reduceri mai mici au fost operate la Ministerul Apărării, de la 99 la 61 de angajați și la Ministerul de Externe, unde efectivul a fost micșorat de la 178 de persoane la 135.

Premierul intenționează să recurgă la reduceri de personal inclusiv în cadrul agențiilor guvernamentale și speră ca exemplul lui să fie urmat și la nivel local.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!