Proprietarii unei case construită la sfârșitul secolului XIX au decis să termoizoleze monumentul de istorie fără a conștientiza că conservarea monumentelor este prioritară. Ilegalitatea a fost constată în ziua de 4 septembrie de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova.

„Lucrul în sector (Nucleul Istoric al Chișinăului, str. Sfatul Țării nr. 7, acești proprietari au considerat că monumentul de istorie și arhitectură poate fi termoizolat. La ora 9.00 ilegalitatea a fost constatată, respectiv le-am dat termen ca până la ora 17.00 să readucă fațada în forma ei inițială, fiind impuși să respecte normele de restaurare”, menționează AIRM.

Astfel, lucrătorii au fost nevoiți să sisteze lucrările și să aducă construcția la situația inițială.

Foto: facebook.com/AIRM.Moldova

Foto: facebook.com/AIRM.Moldova

Foto: facebook.com/AIRM.Moldova

Foto: facebook.com/AIRM.Moldova

Foto: facebook.com/AIRM.Moldova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!