În condițiile în care tot mai multe smartphone-uri din ce în ce mai performante ajung pe piață, există un loc în Slovacia în care vizitatorii pot vedea telefoane mobile dintr-o perioadă în care celularele cântăreau mai mult decât unele computere de astăzi și cei mai mulți nu și le puteau permite, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Specialistul în marketing online Stefan Polgari, de 26 de ani, din Slovacia, și-a început colecția în urmă cu peste doi ani, când a cumpărat un stoc de celulare vechi. Astăzi, colecția lui numără în jur de 1.500 de modele sau 3.500 de piese cu tot cu dubluri.

Muzeul, care ocupă două camere din casa sa din micul oraș Dobsina din estul Slovaciei, s-a deschis anul trecut și poate fi vizitat cu programare.

Colecția include modelul Nokia 3310, care recent a beneficiat de o cosmetizare și a fost relansat, precum și modelul deplin funcțional, vechi de 20 de ani, care seamănă cu o cărămidă, Siemens S4, care costa 23.000 de coroane slovace, de peste două ori salariul mediu din Slovacia când a fost lansat.

„Acestea sunt capodopere ale designului și ale tehnologiei care nu îți furau timpul. Nu există telefoane mai tinere decât primele modele cu touchscreen și în niciun caz smartphone-uri”, a spus Polgari.

„Îmi vine greu să spun care telefon este cel mai valoros pentru mine, poate Nokia 350i ediția Star Wars”, a spus proprietarul neobișnuitului muzeu, care în viața de zi cu zi folosește un iPhone.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!