În pofida campaniilor inițiate de autorități dar și a discuțiilor din spațiul public, în instituțiile preșcolare continuă să fie colectate taxe ilegale chiar la început de an. Chiar dacă, pentru frecventarea grădinițelor de stat părinții nu trebuie să scoată din buzunar nici un leu, părinții continuă să scoată din buzunare diferite sume pentru a-și întreține copiii la aceste instituții. Cel puțin aceasta este situația în grădinițele din Chișinău.

Dintr-o imagine postată de Facebook de o mămică, putem vedea cum comitetul părintesc al unei grădinițe din Capitală, adună bani pentru Ziua Profesorului, sume bănești care ar urma să ajungă la administratoarea, profesoara de muzică, metodista, la cele două educatoare și la dădaca grupei.

Totodată, părinții au decis să felicite material și una din educatoare cu ziua de naștere. Aici se mai adaugă bani pentru fondul grupei, rechizite de birotică, butelii de apă, șervețele umede și uscate.

În total, un părinte care frecventează grupa respectivă trebuie să scoată din buzunar 550 de lei până la data de 30 septembrie.

Reamintim că, colectarea taxelor informale de comitele părintești sunt ilegale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!