Maia Sandu a fost realeasă în funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate în cadrul celui de-a doilea congres al Partidului, care s-a desfășurat astăzi, 10 septembrie. Maia Sandu a fost singurul candidat care s-a înscris în cursă.

În cadrul Congresului, Maia Sandu a criticat actuala guvernare și regimul Plahotniuc-Dodon, menționând că va depune eforturile necesare pentru a-i înlătura pe cei care sunt acum la putere și pentru a reabilita democrația în ochii oamenilor.

Vicepreședinții partidului au fost aleși Liliana Nicolăescu-Onofrei, Dan Perciun și Mihai Popușoi. Fostul vice-ministru al Educaţiei, Igor Grosu, a fost reales în funcţia de secretar general.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova fondată și condusă de fostul ministru al Educației – Maia Sandu. Partidul este format pe baza platformei politice „În /pas/ cu Maia Sandu” inițiate la sfârșitul anului 2015.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!