Două tentative de trecere peste frontiera vamală a produselor de tutungerie nedeclarate au fost prevenite de vameși în doar 24 de ore, fiind reținute în total 11.800 de țigarete destinate comercializării neautorizate în spațiul comunitar.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Sculeni în după-amiaza zilei de ieri, 10 septembrie curent, după ce patrupedul Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în roata de rezervă, aflată în portbagajul autoturismului condus de către un locuitor al raionului Fălești.

Ulterior, imaginile prelevate în cadrul scanării au confirmat reacția patrupedului, fiind dispusă decuparea anvelopei. În rezultat, vameșii au depistat 7.800 de țigarete marca „Rothmans”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Câteva ore mai târziu, echipa mixtă de control din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, formată din vameși și polițiști de frontieră, au depistat 4.000 de țigarete, mărcile „Marlboro” și „Winston”. Bunurile au fost găsite în valiza unui conațional, în vârstă de 20 de ani, pasager al cursei Chișinău-Dublin.

Bunurile au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi sancționați cu aplicarea unei amenzi în cuantum de până la 4.500 lei fiecare.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!