Ieri, apple a lansat trei noi smartphone-uri - iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Cel mai aşteptat produs a fost iPhone X, care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple și care vine cu cele mai noi inovații.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi cadru din metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Acesta va fi disponibil la precomandă din 27 octombrie. Iar, din 3 noiembrie va putea fi cumpărat din magazine.

Smartphonul are un ecran imens, de 5,8 inci în diagonală (2436 x 1125 pixeli). A trecut la tehnologia Super Retina Display, după un deceniu de LCD. Este certificat HDR, are un contrast de un milion la unu și o acuratețe deosebită a culorilor.

iPhone X folosește un cip A11 Bionic cu procesor neural și șase nuclee, fabricat de compania TSMC din Taiwan, construit pe 10nm. Are o cantitate necunoscută de memorie RAM și un coprocesor de mișcare denumit M10. IPhone-ul X va fi disponibil în configurații de 64 GB și 256 GB, iar prețul va fi respectiv de 1.000 de dolari și 1.150 de dolari.

iPhone X vine cu două camere pe spate, cu câte 12 megapixeli fiecare și cu stabilizare optică de imagine, iar pe față, pentru selfie-uri, este o cameră de 7MP. Are un bliț cu patru LED-uri individuale. Filmează 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar în slow motion ajunge până la 240 fps la rezoluție full HD. De asemenea, Apple vede în iPhone X un telefon excelent pentru realitate augmentată, cu aplicații dedicate și un hardware care să țină pasul cu software-ul, explică cei de la playtech.ro.

iPhone X vine fără butonul Home, unde a fost integrat senzorul Touch ID de scanare a amprentei. Propune însă Face ID, ca să deblochezi telefonul cu scanarea feței.

iPhone X beneficiază de încărcare wireless, tehnologie introdusă prima dată de Palm Pre în 2009, reluată de Nokia în 2012 și popularizată de Samsung în ultimii ani. Compatibil cu standardul Qi, iPhone X este compatibil cu majoritatea încărcătoarelor de pe piață. Apple a anunțat și AirPower, un gadget pe care ai putea încărca toate dispozitivele sale.

O modificare importantă care vine odată cu iPhone X ține însă mai mult de iOS 11. Bara de notificări cu care te-ai obișnuit de la versiunile precedente e modificată. Astfel, ai în partea stângă ora și în dreapta vor fi semnalul GSM, localizarea, semnalul WiFi și energia rămasă în baterie. Și pentru că pe iPhone X, dată fiind forma ecranului, nu e suficient spațiu pentru toate pictogramele, atunci când apare una nouă, le înlocuiește temporar pe celelalte, cum se întâmplă când bagi telefonul la încărcat.

De asemenea, pe iPhone X a fost mutat butonul Power, care suportă diverse gesturi, ca sa interacționezi mai ușor cu conținutul din telefon. De exemplu, poți apăsa și ține apăsat pe butonul lateral de pe iPhone X ca să activezi Siri sau poți apăsa de două ori ca să lansezi o aplicație ca Apple Pay.

Și nu în ultimul rând, iPhone X vine cu Animoji, o serie de emoticoane animate care îți transpun în fețe de animale animate mimica feței. Acestea pot fi folosite în iMessage și toate celelalte aplicații de chat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!