Iurie Leancă a comentat numirea în funcția de ministru al Apărări pe Eugen Sturza, vicepreședintele formațiunii. Liderul Partidului Popular European (PPEM) a explicat că candidatura acestuia a fost propusă coaliției de guvernare, care l-a acceptat și ulterior înaintat Președintelui.

„PPEM își asumă această mare responsabilitate, este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, ba din contra foarte complicată pentru țară. Și împreună cu coaliția de guvernare să demonstrăm că suntem în serviciul cetățenilor”, a declarat Leancă.

Acesta i-a cerut lui Dodon să fie responsabil. „Noi îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile egale să-și desemneze candidatul. Și nu există nici un motiv, nici politic, nici juridic, astfel încât Dodon să respingă candidatura lui Sturza”, explică Leancă.

Totodată, liderul PPEM a subiniat că afirmațiile lui Dodon precum că în fruntea unei armate trebuie să fie un militar sunt minciuni sfruntate. „Un element fundamental al democrației occidentale este că în fruntea unei armate se află un civil, doar așa se exercită controlul civil asupra armatei. Și Moldova trebuie să urmeze exact acest drum”.

Leancă a mai spus că Dodon se comportă ca un fel de „Gică contra, un copil răsfățat care face ceea ce își poftește și dorește”, specificând că la el ân partid poate să se conducă de regulile impuse de el, dar privind numirea unui ministru al Apărării vorbim de țară. Spre final și-a exprimat speranța că Dodon va da dovadă de maturitate și va accepta candidatura lui Sturza.

Menționăm că ieri, 12 septembrie Vladimir Plahotniuc, Președintele Partidului Democrat (PD), a înaintat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!