Șoferul care a intrat în mulțime în timpul protestului de ieri, 17 septembrie, a fost reținut de polițiști în dimineața zilei de astăzi. Contactat de TV8, secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, a menționat că incidentul de ieri este o capcană a poliției.

Potrivit organizatorilor, șoferul era responsabil de sunet și avea misiunea de a transporta boxele pe scările televiziunii naționale, astfel încât mulțimea să protesteze în fața clădirii și să nu o vandalizeze. Șoferul ar fi avut permisiunea verbală a polițiștilor de a parcurge acel traseu pe contrasens, însă la un moment dat acesta a fost oprit de forțele de ordine, iar șoferul s-ar fi speriat și a fugit de la fața locului.

Amintim că, în timpul protestelor din 17 septembrie, un microbuz ar fi intrat în mulțime și s-a deplasat în direcția cordonului viu de polițiști. Potrivit poliției, bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului. Ulterior și proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hâncești, a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost stopat de agenții de patrulare și escortat la Inspectorat pentru documentare.

În acest cotext, PDM a emis astăzi un comunicat în care condamnă acest incident: „PDM cere instituţiilor abilitate să investigheze de urgenţă acest incident, în modul cel mai transparent, să prezinte opiniei publice cine sunt cei care au încercat să comită această faptă”.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!