/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Cine este Ludmila Iachim, cea care ne va reprezenta la concursul de frumusețe destinat femeilor în scaun cu rotile

missing
18 septembrie 2017, ora 16:13

La 40 de ani ai săi, Ludmila spune că este o persoană norocoasă, cu multe realizări, iar provocările vieții nu au descurajat-o. Din contra, au învățat-o să fie o femeie puternică. Acum, prin curajul și frumusețea sa, și-a propus să uimească lumea. În luna octombrie, Ludmila va fi cea care ne va reprezenta țara la concursul internațional destinat femeilor cu nevoi speciale – „Miss Whellchair Word”.

„Sigur este o emoție pozitivă, o bucurie în suflet, o mândrie, totuși reprezint Republica Molodva și este ceva unic, este un început”, a menționat Ludmila Iachim.

Cel care îi oferă doză de energie pe tot parcursul zilei este pisoiul ei, numai bun de ghidușii: „Am un motănel, el la mine e cel mai iubit, este primul. Grija este pentru dânsul”.

În scaunul cu rotile a ajuns la vârsta de 13 ani, în urma unei probleme de sănătate. Aceasta, însă, nu a descurajat-o să-și urmeze visele, iar scaunul cu rotile este, pentru ea, o „bijuterie”.

„Scaunul rulant sau „bijuteria mea”, cum spun eu, m-a învățat să fiu foarte puternică”, susține Ludmila.

Acum, Ludmila este membră a unei organizații care apără drepturile persoanelor cu nevoi speciale. A practicat mai mulți ani tenisul de câmp și a participat la mai multe concursuri de frumusețe. În 2013, în Ucraina, a obținut titlul de Vicemiss.

Pe lângă premiul mare, la acest concurs va fi oferit și un premiul de popularitate. Ludmila ar putea fi învingătoare, dacă va acumula cât mai multe voturi. La moment, reprezentanta țării noastre se află printre favoriți, reușind să adune peste 2.000 de voturi.

Colegii de birou spun că o apreciază pentru bunătatea și străduința sa și îi dau câte un vot în fiecare dimineață când își deschid laptopurile.

„Începem fiecare dimineață, până la ședință, cu vot pentru Ludmila. Îndemnăm și altă lume să o voteze. Ea este mândria noastră”, spune Victoria Boțan, colegă.

„Dimineața încercăm să o încurajăm prin cuvinte frumoase și de susținere sau prin glume”, a menționat directorul executiv al Asociației „Motivație”, Igor Meriacre.

Pe lângă efortul zilnic depus la muncă, participanta noastră spune că se pregătește minuțios de competiție. Pentru ca Ludmila să câștige simpatia publicului, mai mulți designeri autohtoni se ocupă de imaginea ei.

„Vom lucra cu o rochie pe umeri, dantelată, brodată manual. Ochii ei deja au prins culoarea pe care o vom folosi, este o culoare azurie. Va fi o rochie vaporoasă, o rochie ușoară, care o va scoate din anonimat acolo unde va apărea și o va face să strălucească”, spune designerul Diana Voevutki.

Concursul Miss Well Chair Word este organizat în premieră de două mame cu dizabilități și se va desfășura în Varșovia, Polonia. Un scaun rulant nu este o sentință, ci mai degrabă o provocare de a demonstra că în viață nu există bariere. De acest lucru ne convinge și Ludmila.

Cei care doresc să voteze pentru Ludmila o pot face AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram