Consilierii fracțiunii Partidului Liberal din cadrul Consiliului Municipal cer anularea deciziei privind desfășurarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă din funcția de primar general al Chișinăului. Aceștia susțin că decizia dată este ilegală, deoarece a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale, încălcarea competenței și a procedurii stabilite. În cererea PL ei spun că nu ține de competența Consiliului municipal de a aproba o decizie privind desfășurarea referendumului, deoarece acesta a fost inițiat de cetățeni. Respectiv, instanța de judecată trebuie să de pronunțe asupra acestui subiect.

Amintim că Consiliul municipal a luat o decizie privind desfășurarea unui referendum de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe 19 noiembrie. Decizia a fost susținută de 26 de consilieri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!