Deputatul Iurie Dârda și-a reconfirmat astăzi intenția de a se retrage din fracțiunea Partidului Liberal din Parlament, dar și din partid. Anunțul a fost făcut astăzi pe pagina sa de Facebook, dar și înainte de încheierea ședinței speciale a Legislativului de astăzi. Fostul liberal a ținut să dea și o apreciere situației din interiorul partidului. Potrivit constatărilor lui Dârda, PL este deja la final de drum, iar voința de schimbare pe interior nu există. Astfel, fracțiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova va fi constituită din zece deputați. Vedeți mai jos mesajul complet postat de Dîrda:

„Cu ocazia revenirii, astăzi, a deputaților în ședințele plenare, reiterez mesajul meu că renunț la calitatea de membru al fracțiunii Partidului Liberal, dar și la calitatea de membru în această formațiune. Mărturisesc că, de o bună perioadă de timp am încercat să înțeleg ce se poate face pentru ca PL să iasă din impasul în care se află, pentru ca noi, cei care am fost cu trup și suflet pentru acest partid, să găsim împreună forță de a face schimbările necesare pentru a readuce electoratul liberal alături de noi.

După discuții cu mai mulți colegi, atât până la recentul anunț de ieșire din fracțiune, dar și după, am înțeles că mulți dintre ei înțeleg situația gravă în care se află PL, dar din păcate unii s-au resemnat și așteaptă pur și simplu „finalul”, care ar putea fi la alegerile din 2018. Pe interior nu există energia necesară de mobilizare și a face schimbările care să-i readucă PL-ului credibilitatea.

Problema PL-ului nu este corupția, așa cum încearcă acum unii să inducă ideea. Au fost multe atacuri la adresa noastră pe această temă, total nedrepte. Problema partidului este însă alta, criza de idei și acțiuni politice în care se află. Iar paradoxul este că PL a ajuns în situația în care este atacat de partidele de la guvernare și neacceptat de partidele de opoziție în tabăra lor, chiar atacat grosolan și de ce acolo.

Din păcate, PL se pare că este deja la final de drum, tare sper că greșesc când scriu asta, dar cu actualul mod de a face politica nu cred că vom reuși nici măcar să se apropie de pragul de trecere în Parlament la viitoarele alegeri. Am constatat că voința de schimbare pe interior nu există, este o lipsă totală de energie, nu există un plan de ieșire din această criză și nici nu văd cine l-ar putea face. Oricine vine cu un plan care presupune schimbări pe interior este perceput ca un dușman care vrea să aducă la schimbări în conducerea partidului. Asta am înțeles și din discuțiile cu colegii, puțini sunt cei care mai speră și sunt gata să-și asume acțiuni care să ducă la revitalizarea PL-ului, acțiuni mai dureroase, dar absolut necesare pentru a însănătoși politica partidului.
Cred în continuare în programul pe care ni l-am asumat în fața alegătorilor și voi face tot posibilul ca până la finalul mandatului de deputat să mi-l respect și să fac pentru oameni ceea ce am promis atunci când m-au votat pe lista PL. Precizez că începând cu această sesiune parlamentară voi munci ca deputat independent. Decizia mea este de a nu mă mai implica în vreun partid politic, ci de a lucra în Parlament ca independenți, liber de orice înțelegeri politice și indicații, care nu întotdeauna reflectă interesul cetățenilor”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!