Zis și făcut. Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Procuratura Generală denunțul penal împotriva liderului PDM, Vladimir Plahotniuc. Acesta este acuzat de uzurparea puterii în stat. Maia Sandu susține ca Plahotniuc conduce puterea executivă și anume el ia cele mai importante decizii și nu instituțiile statului, iar Guvernul nu face altceva decât să se întrunească formal și să adopte ceea ce dictează Plahotniuc, a menționat Maia Sandu. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii, iar Andrian Candu a declarat că acuzațiile sunt doar niște povesti ale Maiei Sandu.

Vom cere prin acest denunț atragerea acestuia la răspundere pentru uzurparea puterii în stat. Vladimir Plahotniuc a reușit să încropească, prin șantaj și corupție, o majoritate parlamentară și să controleze toate puterile în stat. Parlamentul este doar o mașinărie de vot pentru că toate deciziile sunt impuse de că Vladmir Plahotniuc. Iar Guvernul, puterea executivă, se întrunește în ședințe formale doar pentru a confirma ceea ce le indică șeful lor”, susține Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu susține că Procuratura și instanțele judecătorești ar fi controlate de către Vlad Plahotniuc.

„Chiar dacă noi înțelegem că Procuratua este capturată, le mai dăm o șansă prin acest denunț să reacționeze. Dacă nu reacționează, o să răspundă mai târziu. Plahotniuc reușește să impună, să numească în funcție toți judecătorii obedienți”, a adăugat Sandu.

Denunțul a fost înregistrat la Procuratura Generală.

Contactați de TV8, responsabili de la Procuratură ne-au comunicat că documentul va fi examinat în termen de o lună. Vlad Plahotniuc nu a răspuns la telefon, iar în apărarea lui a sărit finul său de cununie, Andrian Candu. Președintele Parlamentului susține că acuzațiile Maiei Sandu sunt „povești”.

În general, e regretabil că sunt nevoit să comentez fantazme și povești. Am impresia că, pur și simplu, unii deja sunt lipsiți de inițiative și propuneri bune și atunci își pornesc alte motoare în imaginație și vin cu tot felul de propuneri care nu sunt realiste deloc”, a declarat Andrian Candu după ședința Parlamentului.

La câteva ore după depunerea denunțului împotriva lui Vlad Plahotniuc, Procuratura Generală a anunțat că a respins denunțul depus anterior împotriva lui Igor Dodon prin care PAS îl acuza pe șeful statului de trădare de patrie și dezbinare naționala.

Procuratura susține că nu există nici o bănuială ca Igor Dodon să fi comis vreo infracțiune, iar declarațiile politice pe care le-a făcut nu pot servi ca bază pentru pornirea urmăririi penale. Maia Sandu a reacționat. Ea a menționat pe Facebook că „trădătorul de țară Igor Dodon a fost salvat de prietenul său, uzurpatorul Vladimir Plahotniuc”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!