/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Prima ediție a Festivalului „Bunica Fest” va avea loc duminica aceasta la Bălți

missing
26 septembrie 2017, ora 13:58

Festivalul are drept scop promovarea meritelor și experienței de viață a persoanelor în etate, promovarea unui stil de viață sănătos și unui mediu adecvat socializării în rândul seniorilor, facilitând comunicarea între generații și integrarea socială a vârstnicilor în viața comunității.

Agenda festivalului include activități culturale, ateliere și master class-uri, concurs de dans, expoziție de lucrări artizanale și alte activități menite să contribuie la stabilirea dialogului între diferite generații. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor participa la master class-uri, organizate de meșterii populari seniori din regiunea de nord a țării, având posibilitatea să ia lecții de croșetat, de țesut covoare, de cioplit în lemn, olărit, dar și să învețe să gătească cele mai gustoase copturi „ca la bunica acasă”.

„Ne bucurăm foarte mult de o astfel de inițiativă, este o șansă pentru noi să știm că suntem apreciați și implicați în viața comunității. Totodată, avem posibilitatea să transmitem tradiția și valorile naționale mai departe nepoților și generațiilor mai tinere”, spune meșterul popular în țesutul covoarelor, Elena Taban din comuna Țareuca, Rezina.

De asemenea, Festivalul va fi însoțit de muzică, dansuri și multă voie bună. 17 ansambluri artistice, îndrăgite de iubitorii de muzică și dans din 17 localități din țară, vor evolua pe scena din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, iar oaspeții speciali ai evenimentului vor fi interpreții Corina Țepeș și Costi Burlacu.

Prin organizarea festivalului, CASMED dorește să sensibilizeze societatea privind conceptul de îmbătrânire activă. „Pensionarea nu înseamnă retragerea persoanei din societate, dar crearea condițiilor necesare pentru ca persoana vârstnică să continue să desfășoare un rol activ în societate, să se implice voluntar în diverse activități culturale și comunitare, care să le aducă mulțumire, dar, totodată, să contribuie la dezvoltarea societăţii în care trăiesc. Putem să îmbătrânim frumos, dacă societatea va înțelege nevoile persoanelor în etate”, menționează Directorul executiv al CASMED, Natalia Postolachi.

Menționăm că Asociația Obștească „CASMED” implementează proiecte sociale și de sănătate pentru persoanele vârstnice din 35 de comunități din zona de nord a țării, oferind beneficiarilor servicii medicale la domiciliu, dar și servicii de asistență socială și sprijin moral pentru evitarea și depășirea situațiilor de dificultate, vulnerabilitate, prevenirea marginalizării şi excluziunii sociale a persoanelor vârstnice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram