Suveranul saudit a emis un decret care le permite femeilor să deţină permis de conducere, anunţă presa oficială, citată de BBC, scrie news.ro.

Miniştrii urmează să pregătească rapoartele necesare în termen de 30 de zile, astfel încât ordinul să poată fi implementat până în iunie 2018, a anunţat Agenţia saudită de presă, Arabia Saudită fiind singura ţară din lume care le interzice femeilor să conducă.

Decretul regal va implementa prevederile referitoare la legile de circulaţie, inclusiv emiterea de permise de conducere pentru bărbaţi şi femei.

Conform Haaretz, nu există o lege care să le interzică femeilor să conducă vehicule, dar există o lege care le impune cetăţenilor saudiţi să utilizeze permise de conducere emise de autorităţile Arabiei Saudite cât timp se află pe teritoriul ţării. Astfel de permise nu sunt emise pentru femei, ceea ce însemna că este ilegal ca ele să conducă vehicule.

Conform decretului, aplicarea acestei măsuri trebuie să se conformeze standardeor impuse de Sharia, fără a oferi detalii.

Măsura a fost salutată de Departamentul de stat american, care a numit-o “un pas important în direcţia corectă”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!