/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Moldovenii care au locuit și au muncit în Franța vor primi suport de reintegrare la întoarcerea în țară

missing
27 septembrie 2017, ora 15:55

Acordul urmează să fie semnat la data de 02 octombrie curent și prevede susținerea la reintegrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși din Franța prin:
– ajutor pentru reintegrarea socială;
– ajutor pentru reintegrarea în câmpul muncii;
– ajutor de reintegrare prin inițierea unei afaceri.

Scopul acestui Acord este de a stimula revenirea și integrarea social-economică a cetățenilor Republicii Moldova, în special a tinerilor care își fac studiile în Franța.

Menționăm că proiectul Acordului rezultă din prevederile Declarației comune privind intenția de a dezvolta cooperarea moldo-franceză în acordarea ajutorului pentru reintegrare a cetățenilor reîntorși în Republica Moldova, semnată în data de 06 iulie 2016.

Începând cu anul 2003, Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare a susținut 1000 de proiecte privind reintegrarea cetățenilor moldoveni care se reîntorc din Franța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram