/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Circa 200 de copii vor beneficia de transport pentru a merge la instituțiile de învățământ din suburbiile Capitalei

missing
04 octombrie 2017, ora 06:25

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport din mun. Chișinău, Viorica Negrei, a menționat că transportarea copiilor cu cele trei autobuze se va face conform unui grafic și traseu prestabilit.

„Vor fi transportați copiii din localitățile în care nu există instituții de învățământ cu predare în limba română sau nu activează clasele gimnaziale. Astfel, aproximativ o sută de copii vor merge în școala din Budești, peste 50 la Tohatin și în jur de 40 la școala din Ciorescu”, a spus Negrei.

De asemenea, sursa citată a specificat că autobuzele urmau să circule pe acest traseu începând cu luna septembrie, însă decizia a fost tărăgănată. „După ce Consiliul a aprobat proiectul, urmează să înregistrăm mijloacele de transport, ulterior acestea vor fi puse în circulație”, a precizat Viorica Negrei.

Totodată, autoritățile municipale își propun ca elevii să poată circula la instituțiile de învățământ din vecinătate începând cu luna octombrie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram