Ieri seara, 3 septembrie curent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au observat un automobil în regim de TAXI care se deplasa cu viteză excesivă. Imediat inspectorii au stopat mașina de model Dacia pentru verificări de rigoare.

Totodată, șoferul a fost supus testării cu apăratul Drager, rezultatul fiind de 0.89 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, ceia ce a dovedit că conducea în stare de ebrietate avansată. Acesta avea ca pasageri doi tineri care îi transporta la locul solicitat.

Prin urmare, ofițerii #INP au condus bărbatul la Dispensarul Narcologic pentru a fi efectuate toate procedurile de rigoare.

Conducătorul auto este documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Conform legislației, riscă o amendă de la 37.500 la 42.500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

#INP recomandă cetățenilor că atunci când apelează la companiile de TAXI să fie prundenți atunci când urcă în mașină, iar în cazul în care observă un comportament dubios din partea taximetristului să apeleze la numărul scurt 902.

Foto: Facebook INP

Foto: Facebook INP

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!