Fostul șef al Direcției transport a Primăriei Chișinău, Igor Gamretchi, scapă de pușcărie. Curtea de Apel l-a condamnat astăzi la trei ani cu suspendare după ce anterior prima instanță i-a dat 2 ani de închisoare cu executare. Gamrețchi a refuzat să discute cu presa.

Anterior, Igor Gamrețchi striga pe holurile Judecătoriei Buiucani că, dacă va începe să dea declarații, jumătate din foștii săi colegi de la Primărie vor trebui să plece. „Să dau eu declarații din colegi vor trebui să plece și să nu fie așa prea curat să fie cineva și cineva să-i încarce carul. Nu merge treaba asta”, susține Igor Gamrețchi.

Astăzi, fostul funcționar a luat apă în gură. „Nu vă supărați, dar nu vreau să comentez absolut. Nu dau comentarii acuma. La revedere. Merci mult.”

Potrivit avocatului, Igor Gamrețchi merită o pedeapsă mai blândă deoarece a colaborat cu ancheta și, în plus, are doi copii la întreținere. „A invocat mai multe aspecte inclusiv faptul că a fost aplicată o pedeapsă mai aspră decât noi consideram că urma să fie aplicată, ținând cont de circumstanțele concrete ale cauzei”, a declarat avocatul Radu Dumneanu.

Fostul șef al Direcției de transport, a fost condamnat anterior de Judecătoria Buiucani la doi ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. Gamrețchi a atacat decizia la Curtea de Apel.

Astfel, acesta scapă de pușcărie, dar nu va putea ocupa functii publice timp de 3 ani. Funcționarul a fost condamnat în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și primarul suspendat Dorin Chirtoacă. Gamretchi a fost condamnat pentru trafic de influență.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!