Poliţia rusă a reţinut peste 200 de activişţi ai opoziţiei, pentru participarea la un val de proteste anti-Kremlin din întreaga Rusie, în sprijinul opozantului Alexei Navalny, care se află în închisoare, informează un grup de monitorizare, citat de Reuters, scrie Mediafax.

Protestul a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele rus şi-a sărbătorit ziua de naştere.

În martie 2018, în Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, ce a dominat scena politică în ultimii 18 ani, este aşteptat să se înscrie în cursa prezidenţială.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat în piaţa moscovită Puşkin şi au scandat: ”Rusia va fi liberă” şi ”Rusia fără Putin”, înainte de a se îndrepta spre Parlament şi Kremlin.

În Moscova, poliţia a reţinut pentru scurt timp mai multe persoane, însă niciuna dintre acestea nu a fost pusă sub acuzare.

În alte 27 de oraşe însă, au fost reţinute cel puţin 262 de persoane.

Navalny, a fost închis pentru 20 de zile pentru încălcarea legislaţiei privind adunările publice, acesta a solicitat organizarea unor demonstraţii în întreaga Rusie, care să coincidă cu cea de-a 65-a aniversare a lui Putin.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!