/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ziua Națională a Vinului 2017: În pofida ploii sărbătoarea continuă în Piața Marii Adunări Naționale

missing
08 octombrie 2017, ora 11:49

Desfășurată pentru al patrulea an consecutiv sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, cea de-a XVI-a ediție a sărbătorii promovează, pe lângă consumul conștient și moderat al vinului, și conceptul de eco-friendly – armonia cu natura – pentru ca să „Păstrăm legenda vie”.

Actuala ediție este una cu multe noutăți. Cu scopul promovării consumului moderat de vin, organizatorii au pregătit vouchere care pot fi cumpărate la info-point-urile din Piața Marii Adunări Naționale. În schimbul acestor vouchere, vizitatorii primesc:

– un pahar de tritan (100% ecologic și reciclabil);
– un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port-pahar), astfel încât mâinile să fie libere;
– degustări de la 21 de vinării (participante la ofertă);
– două degustări de divinuri autohtone;
– degustarea Vinului Favorit;
– bilete de călătorie cu troleibuzul, încurajând vizitatorii să-și lase mașinile acasă;
– reducere de 20% la articolele promoționale Wine of Moldova (șepci, tricouri, pahare etc.).

Ziua Națională a Vinului continuă astăzi cu degustări de vinuri și divinuri, masterclass-uri la Școala Vinului, decernarea Premiului Polobocul de aur, Duelul fanfarelor și numeroase recitaluri recitaluri muzicale: orchestra de muzică populară „Plai moldovenesc”, colectivele etno-folclorice „Crenguța de Ederă”, „Moștenitorii” (raionul Sângerei), „Cavalerii Armoniei” (raionul Criuleni), „Curțile Gospodărești”. Cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va culmina în această seara cu evoluția „Valy Boghean Band”, urmat de DJ Argatu (România) cu un impresionant show de muzică și lumini.

Un număr record de 47 de vinificatori – companii mari, producători mici și producători de divin – reuniți sub brandul unic „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, prezintă spre vânzare și degustare circa 1000 de produse de calitate: vinuri tinere din recolta anului 2017, vinuri de colecție și rezervă, spumante, divinuri, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale. Unele companii vinicole participă în premieră la Ziua Națională a Vinului, bucurându-se de toate beneficiile pe care le oferă cea mai mare platformă de întâlnire a producătorilor cu consumatorii de vinuri din Moldova.

Unele companii prezente cu standuri la eveniment marchează sărbătoarea vinului nu doar în inima capitalei, ci și la vinării, oferind doritorilor de a se îmbarca în aventuri pe Drumul Vinului experiențe vinicole inedite. „Vinăria Brănești”, „Castel Mimi”, „Chateau Cojușna” (Migdal-P), „Mileștii Mici”, „Chateau Purcari”, „Chateau Vartely”, „Vinia Traian”, „Asconi”, „Cricova” și „Kvint” au pregătit pentru vizitatori: transport dedicat, excursii în zona vinăriei, ghid (vorbitor de română, rusă și engleză), degustări cu vinuri și bucate asortate, deustări ghidate de experți, meniuri speciale, ateliere de artă și meșteșugărit, emasterclass-uri, expoziții, animatori pentru copii, jocuri și tombole cu premii, prețuri promoționale, programe culturale și muzicale tematice. Detalii despre tururile vinicole pot fi obținute la info-point-urile din zona de desfășurare a evenimentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram