/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Igor Dodon susține că va bloca inițiativa PLDM de modificare a denumirii limbii de stat

missing
13 octombrie 2017, ora 15:03

„Nu este exclus că procedura va fi lansată. Socialiștii și președintele nu o vor susține categoric. Voi bloca inițiativa de modificare a denumirii limbii de stat”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a explicat că, potrivit procedurii, Curtea Constituțională are la dispoziție șase luni ca să se expună asupra acestei chestiuni. „Sper că în Parlament nu vor fi acumulate 67 de voturi. Și chiar dacă vor vota, eu nu voi promulga legea. Limba noastră de stat este moldovenească. Așa a fost, este și va fi”, a adăugat Igor Dodon.

Joi, 12 octombrie, fracțiunea Partidul Liberal Democrat din Moldova a anunțat în plenul Parlamentului că are susținerea deputaților pentru proiectul de modificare a articolului 13 din Constituție. Până a-l supune votului, PLDM va trimite proiectul, prin care se propune înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”, spre avizare Curții Constituționale. Proiectul a fost semnat de către deputații din fracțiunea PLDM, deputați din Partidul Liberal, Grupul Popular European, Partidul Democrat și neafiliați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram