/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

PL a fost înregistrat în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă: Îi vom apăra onoarea și deminitatea

missing
23 octombrie 2017, ora 13:25

„Partidul Liberal a decis să depună cererea de înregistrare pentru a putea să apere onoarea și demnitatea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Regretăm că Comisia Electorală Centrală a luat decizia ca partidele politice să participe în această campanie și nu omul, primarul învinuit”, a menționat Mihai Ghimpu.

Amintim că pe 19 octombrie Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a refuzat să-l înregistreze pe Chirtoacă în calitate de participant la referendum, iar astăzi magistrații au refuzat cererea lui Chirtoacă de a depune documentele pentru a fi înscris în calitate de participant la referendum.

Referendumul de demitere a primarului municipiului Chișinău va avea loc pe 19 noiembrie curent. Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis din funcție, prin intermediul unui referendum, sunt necesare peste 160 mii de voturi. La fel, pentru ca referendumul să fie validat, la scrutin ar trebui să participe nu mai puţin de o treime din cei peste 647 mii de alegătorii înscrişi pe liste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram