Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a solicitat marţi o anchetă internaţională pentru elucidarea asasinatului jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, asasinată în urmă cu o săptămână, informează BFM TV, citat de Mediafax.

„Cred că Europolul ar trebui de asemenea implicat”, a afirmat acesta, după ce a solicitat autorităţilor să întreprindă ”eforturile necesare” pentru a descoperi vinovatul.

Tajani i-a adus un omagiu jurnalistei asasinate, declarând că aceasta era „un militar ce lupta în prima linie pentru apărarea valorilor noastre”.

Totodată, acesta a adăugat că sala de presă a unuia dintre sediile Parlamentului European, din Strasbourg, va purta de acum înainte numele lui Daphne Caruana Galizia.

Amintim că Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigații din Malta, aflată la originea unor acuzații de corupție care au provocat alegeri anticipate în țara sa în luna iunie, a fost ucisă pe 16 octombrie în explozia unei bombe care fusese plasată sub mașina ei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!