Țigările ar urma să se scumpească în anul următor. O rectificare în Legea bugetului de stat în a fost aprobată miercuri, 25 octombrie, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare pe economie, buget și finanțe. Deputații au aprobat, în prima lectură, modificarea articolului 9 din Legea bugetului de stat pentru anul 2017, prin care se stipulează prețul minim de comercializare cu amănuntul pentru țigarete.

Astfel, nivelul prețului minim de comercializare cu amănuntul pentru un pachet de țigarete fără filtru ovale va constitui 10 lei, comparativ cu 7 lei în prezent, iar prețul minim pentru un pachet de țigarete fără filtru cu mundștuc va fi de 12 lei, față de 7 în prezent. Totodată, valoarea prețului minim de comercializare a unui pachet de țigarete cu filtru rămâne de 16 lei.

Membrii Comisiei au examinat și reglementările prin autorizare a activității de întreprinzător pentru efectuarea transporturilor rutiere internaționale. Deputații au decis aprobarea conceptuală a modificărilor cu stabilirea, în lectură finală, a noilor prețuri.

Proiectele urmează a fi dezbătute și votate în plenul Parlamentului.

Oamenii spun că e greu să te lași de fumat, dar unii cred că vor fi nevoiți să se lase de acest viciu.

„Asta e o deprindere, iar deprinderea dată nu deprinde de preț. Sunt singur fumător, de două ori s-au scumpit și tot am fumat.”

„Am să fumez, dar nu acelea. Am să caut mai ieftine, dar ce sunt mai ieftine? Nu sunt!”

„Vom lepăda fumatul, pentru că e scump. Asta așa e un obicei, ieși din casă și te trage la fumat.”

„Vom lepăda fumatul, nu este convenabil.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!