Doi oameni au murit într-un atentat cu o motocicletă-capcană la Kiev. Ținta atacului a fost cunoscutul deputat al Radei Supreme, Igor Mosiiciuk. În urma exploziei, demnitarul a fost rănit grav, bodygardul său a murit pe loc, iar o femeie care trecea prin apropiere a decedat ulterior la spital. De asemenea, au avut de suferit alte trei persoane. Poliția ia în calcul câteva versiuni, inclusiv atacul terorist.

Atentatul a avut loc aseară. Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în apropiere. Deputatul Igor Mosiiciuk a ieșit din sediul unui post de televiziune unde a participat la o emisiune. Potrivit poliției, a explodat o motocicletă încărcată cu aproape un kilogram de trotil.

Explozia a avut loc undeva acolo. Pe oameni i-am văzut în trei locuri, probabil că cineva i-a tras după deflagrație. Unul era în stare gravă. Unul era rănit mediu, iar pe al treilea nu l-am văzut”.

În două blocuri locative au fost sparte aproape toate geamurile. A fost aprinsă lumina pe un pilon special, astfel încât poliția, serviciile speciale și pirotehniștii să poată investiga cazul”.

Au avut de suferit cinci oameni. Printre aceștia deputatul Radei Supreme, Igor Mosiiciuk, iar un angajat al serviciului patrulare cu destinație specială a decedat. A fost rănită o femeie care trecea prin preajmă și un angajat al poliției orășenești”, a declarat Pavel Kononenko, adjunctul procurorului general din Kiev,

Ceva mai târziu, femeia a decedat la spital. Poliția ia în calcul un posibil atac terorist, iar unii colegi de-ai lui Mosiiciuk susțin că atentatul ar avea legătură cu afacerile acestuia. Deputatul nu odată a participat la bătăile organizate chiar în Rada de la Kiev, fiind cunoscut și pentru faptul că de mai multe ori a fost filmat în stare de ebrietate. Anterior acesta ar fi fost judecat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!