Marinarii navei americane USS Ashland au salvat două femei care timp de cinci luni au plutit pe un iaht în apele Oceanului Pacific. Jennifer Appel și Tasha Fuiaba au fost luate la bord de nava americană pe 25 octombrie curent în apropiere de sud-vestul Japoniei.

Appel și Fuiaba sunt originare din Honolulu și împreună cu cei doi câini ai lor au plecat din Hawaii spre Tahiti în primăvara acestui an. Pe 30 mai din cauza vremii rele li s-a defectat motorul, dar femeile și-au continuat drumul bazându-se pe pânze.

La două luni de la începerea călătoriei, femeile au început să dea semnale de primejdie, dar nici un vas nu era suficient de aproape pentru a le auzi.

Iahtul a fost observat de o navă de pescuit din Taiwan, care a anunțat paza de coastă din Guam, iar ea a contactat centrele de salvare din Japonia, Taiwan și Honolulu.

Nava USS Ashland se afla în apropiere de zona unde iahtul plutea și a intervenit. Femeile salvate au povestit că au supraviețuit deoarece au luat cu ele desalinatori de apă și o rezerva de alimente pentru un an, inclusiv fulgi de ovăz, paste făinoase și orez.

Femeilor li s-a acordat ajutor medical, ele vor rămâne pe nava USS Ashland până la ancorarea în cel mai apropiat port.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!