Un milion de persoane au manifestat duminică la Barcelona în favoarea unității Spaniei, conform unei estimări oferite de prefectură, care reprezintă statul spaniol în regiunea Catalonia, relatează Agerpres.

Poliția locală a estimat că 300.000 de persoane au participat la manifestația la care au fost fluturate mii de drapele ale Spaniei și Cataloniei.

Organizatorii, Societatea Civilă Catalană (CSC), au avansat la rândul lor, la finalul manifestației, cifra de 1,3 milioane de participanți.

Manifestația în favoarea menținerii Regatului Spaniei survine după mai multe adunări care au avut loc vineri seara în regiune pentru a sărbători nașterea „Republicii Catalane”.

Strigând „Puigdemont în închisoare”, numeroși spanioli anti-secesiune s-au îndreptat spre una dintre cele mai cunoscute zone din Catalonia, Passeig de Gracia.

Guvernul spaniol dorește să preia cât mai curând controlul în Catalonia, a cărei declarație de independență nu a fost recunoscută la nivel internațional. Madridul a anunțat de asemenea alegeri regionale pe 21 decembrie.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un „stat independent luând forma unei republici”.

La scurt timp, Senatul de la Madrid a votat pentru a-i permite guvernului să suspende autonomia Cataloniei, o măsură fără precedent în 40 de ani de democrație.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!