/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Guvernul a respins propunerea președintelui Dodon de a reduce limita vârstei de pensionare

missing
01 noiembrie 2017, ora 15:53

Premierul a comentat proiectul de lege spunând că este o inițiativă populistă. „Este foarte ușor să vii cu inițiative populiste, când știi că nu ești responsabil să indentifici sursa de finanțare a proiectului”, a subliniat Pavel Filip la ședința Executivului.

În avizul proiectului se arată că autorul proiectului nu a abordat aspectul acoperirii financiare. Or, potrivit dispoziţiilor art. 20 lit. d) din Legea nr. 780-XV din 27 decembrie 2001 privind actele legislative, în cazul în care realizarea noilor reglementări necesită cheltuieli financiare şi de altă natură, proiectul de act normativ trebuie să fie însoţit de fundamentarea economico-financiară. Mai mult decât atât, potrivit prevederilor art. 17 alin. (2) din Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr. 181 din 25 iulie 2014 și art. 131 alin. (6) din Constituţia Republicii Moldova, nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.

Astfel, în aviz se arată că ținând cont de faptul că resursele financiare existente sunt direcționate spre
realizarea angajamentelor deja asumate, proiectul nu poate fi susținut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram