Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, susține că Vlad Plahotniuc nu va comenta acuzațiile aduse de către killerul Vitalie Proca, care a declarat aseară în cadrul unui interviu televizat că ar fi fost plătit de șeful PD pentru a-l omorî pe bancherul rus Gherman Gorbunţov.

„Președintele PDM nu comentează declarațiile făcute de o persoană condamnată la 21 de ani de privațiune de libertate în România, țară a UE. În plus, dumnealui a mai avut și alte probleme cu legea, dacă ne referim în cazul României. La moment, se lucrează asupra creării unui grup de avocați care vor fi mandatați cu examinarea tuturor problemelor de ordin juridic atât în Republica Moldova, cât și în România. Fără a intra în detalii politice, la asta mă limitez, la grupul respectiv care va investiga situația și va da un răspuns clar”, a declarat pentru TV8 Gamurari.

Acesta a sugerat că Proca ar putea fi acuzat și de fals în declarații. „Fiecare persoană poartă răspundere, inclusiv de darea de informații false, fapt prevăzut în legislația penală, atât în România, cât și în RM. Sunt declarații care au stârnit atâta zarvă, atâtea discuții. Nu vrem să intrăm în câmpul de joc al persoanei în cauză, vorbim de declarații politice, dar ne vom referi strict la aspectele juridice. România este o țară a UE, unde funcționează legislația penală conform standardelor europene. Răspunsul trebuie să fie dat de justiția din România și RM în raport cu aceste declarații”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!