Primăria Chişinău informează că blocurile de locuințe din capitală, gestionate de municipalitate sunt conectate în totalitate la agent termic. De asemenea, sunt asigurați cu termie și consumatorii din sectorul Ciocana, reprezentat exclusiv de gestionari privați ai fondului locativ. La rândul său, principalul furnizor de agent termic din oraș, SA "Termoelectrica", afirmă că sunt acceptate toate cererile privind conectarea la sursa centralizată, inclusiv consumatorii cu datorii.

Din 4.029 de consumatori deserviți de furnizor, în prezent sunt conectați la sistemul centralizat de încălzire 3.675. Totodată, 414 consumatori încă n-au solicitat conectarea.

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Iurie Razlovan, inginer-șef la SA „Termoelectrica” a declarat că în sezonul termic actual, furnizorul de termie a schimbat tactica de lucru cu rău-platnicii, astfel că primesc căldură toți consumatorii care solicită serviciul respectiv.

„Conectăm toți consumatorii care depun cereri. Problema datoriilor o soluționăm pe altă cale. Acum nu mai ține de sezon”, a spus reprezentantul „Termoelectrica”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!