Protest nocturn pe strada Caragiale din Capitală. Mai mulți locatari au protestat în legătură cu înălțarea unui bloc cu 10 etaje în preajma casei lor. Reprezentanții firmei care construiește blocul nu au venit să discute cu vecinii nemulțumiți. Nu departe locuiește și Pavel Filip, așa că oamenii i-au pregătit și lui un demers în speranța că premierul se va implica în soluționarea problemei.

Locatarii susțin că această zonă nu este destinată pentru construcția blocurilor foarte înalte. Ei se tem că din cauza blocului în construcție vor rămâne fără soare. În plus, gălăgia produsă de muncitori și de unitățile de tehnică este infernală.

„Acuma în casă parcă este cutremur în fiecare zi. Ne deranjează noi vrem să fie liniște”.

„Ce putem noi să facem? Noi soare nu avem. Acesta și-a construit bloc cu 11 etaje. Cum vom trăi noi acum?”

„Noi locuim într-un cartier rezidențial cu case de până la două nivele, iar acum se construiește un bloc cu 13 nivele, iar aceasta pe noi ne deranjează – gălăgie, lumină nu avem… Credem că sunt acte de corupție.”

Oamenii susțin că lucrările de construcție ar fi început încă 2013. Atunci ei s-ar fi împotrivit și ar fi cerut în instanță stoparea construcției, dar, la 30 octombrie, lucrările au fost reluate.

„Aici, în preajmă, locuiesc reprezentanți ai justiției, deputați, premierul Pavel Filip. Chiar nu este posibil de oprit aceste construcții? Ei ne alungă din casele noastre!”, spune Parascovia Covtoniuc, locatară.

Contactați de TV8, reprezentații firmei de construcție spun că lucrările se desfășoară legal. Locatarii au spus că vor protesta până când construcția blocului va fi oprită.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!