/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/DOC/ Socialiștii din CMC au depus o cerere de anulare privind numirea în funcție a Silviei Radu. Se vor adresa și la CC

missing
08 noiembrie 2017, ora 15:31

Socialiștii subliniază că numirea viceprimarului este atribuția exclusivă a primarului general ales de către locuitorii urbei. „Se invocă absolut toate ilegalitățile care au fost comise. În primul rând faptul că, primarul care a fost ales prin vot universal, direct, egal, secret, și liber exprimat poate personal să numească în funcție de viceprimar persoana indicată. În caz contrar, este evident că prevederile legale nu au fost respectate, iar primarul interimar și-a depășit atribuțiile sale”, a menționat Ion Ceban în cadrul unui briefing.

Socialiștii menționează că, potrivit legii în vigoare, primarul General Interimar nu poate să delege atribuțiile viceprimarilor, ci poate doar să se retragă din funcția de primar interimar.

Socialistul a subliniat că solicită anularea dispoziției cu privirea la numirea Silviei Radu în funcția de viceprimar interimar al Capitalei și respectiv din cea din primar interimar. „În următoarele două zile, va fi depusă o contestație în acest sens și la Curtea de Constituțională. Suntem gata să mergem, inclusiv și, în instanțele internaționale, ținând cont de unele aspecte legate de sistemul judecătoresc din Moldova”, a adăugat Ceban.

Reamintim că, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu a semnat, luni, 6 noiembrie, două dispoziții prin care au fost numiți doi viceprimari, Silvia Radu și Ruslan Codreanu. Potrivit lui grozavu, numirea a fost făcută în baza articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, nr. 136 din 17 iunie, 2016, care prevede că, dacă viceprimarii nu sunt aleși de Consiliul municipal Chișinău, ori subiectul este exclus din agendă la două ședințe consecutive ale CMC, Primarul general numește viceprimarii prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal. Subiectul alegerii viceprimarilor a fost în agenda CMC la două ședințe consecutive și s-au exclus din agendă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram