Încă trei martori din partea acuzării au fost audiați în dosarul în care Chiril Lucinschi este acuzat de spălare de bani. Potrivit fostului deputat, declarațiile martorilor nu îi confirma vinovăția. Pe de altă parte, procurorul susține că martorii audiați ar fi recunoscut ca beneficiarul banilor spălați ar fi Chiril Lucinschi.

Respectiv în mare parte martorii au confirmat învinuirea adusă dnului Chiril Lucinschi, în special s-a confirmat faptul că dnul Chiril Lucinschi era beneficiarul final”, susține procurorul Eugen Rurac.

Din start am spus că eu nu sunt vinovat. Martorii care au fost au confirmat anume că nu am făcut acest lucru. Niciunul. Martorul care a fost audiat de la banca a confirmat ca da, într-adevăr creditul a fost luat și a fost stins, și a fost legal”, afirmă Chiril Lucinschi, fostul deputat.

Au fost audiați beneficiarul unei companii internaționale, administratorul unei companii naționale și fostul director de la „Unibank”, Dumitru Țugulschi.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai într-un dosar legat de fraudele bancare. El este cercetat sub acuzația de spălare de bani în proporții deosebit de mari, după ce ar fi accesat mai multe credite neperformante. Fostul politician se declară nevinovat și susține că a întors toate cele cinci milioane de lei luate în credit în 2013.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!