/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Socialiștii, avantajați? PPDA: Harta circumscripțiilor îi defavorizează pe pro-europeni

missing
09 noiembrie 2017, ora 18:50

Cum în filmul cela, „asta mie, asta ție, asta așa”. Câteva sate din Ocnița, ucrainene, au fost lipite de raionul Briceni. În așa mod este facilitat Dodon. Raionul Ocnița este comasat cu raionul Dondușeni, sunt mai multe sate moldovenești și poate o să câștige ceva Plahotniuc”, susține Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA.

Cei din Partidul Platforma DA spun că aceeași regulă a fost aplicată și în cazul celorlalte circumscripții. După ce au analizat rezultatele alegerilor prezidențiale din 2016, aceștia spun că la viitorul scrutin parlamentar, favorizat va fi Partidul Socialiștilor.

Din 46 de circumscripții create pe teritoriul RM, cel puțin controlate de autoritățile RM, la alegerile prezidențiale din octombrie 2016 Igor Dodon ar fi câștigat din primul tur în 30”, a mai menționat Slusari.

Eu aș vrea să văd niște probe și argumente palpabile. Eu ca politolog, de vreo 15 ani fac analiză, nu pot să spun dacă vom câștiga sau nu și unde”, afirmă Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

Marți, Guvernul a aprobat harta celor 51 de circumscripții uninominale. Premierul Pavel Filip a menționat atunci că „este mai complicat să vii cu propuneri constructive și mai simplu să critici dintr-o parte”. 11 circumscripții se vor regăsi în Chișinău, două în stânga Nistrului, și alte trei revin diasporei – una la Est de Moldova, alta la Vest și a treia pentru Statele Unite și Canada. Anterior, liderul PAS Maia Sandu a spus că harta a fost desenată la sediul GBC, care aparține lui Vlad Plahotniuc, acuzații respinse de democrați și președintele comisiei, Iurie Ciocan. Și liberalul Mihai Ghimpu a declarat că circumscripțiile au fost făcute pentru PD și PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram