Vaticanul interzice comercializarea țigărilor. Papa Francisc a decis să interzică vânzarea produselor de tutungerie în interiorul Vaticanului, începând cu 2018.

Anunțul a fost făcut public de către purtătorul de cuvânt al Suveranului. Potrivit acestuia, motivul restricției este unul foarte simplu. Sfântul Scaun nu poate să contribuie la o activitate care afectează sănătatea oamenilor și niciun profit nu poate fi legitim dacă aduce daune vieții persoanelor.

Din vânzarea de țigări, Vaticanul câștigă anual milioane de euro. În prezent, oamenii din Vatican au dreptul să cumpere lunar câte cinci pachete de țigări dintr-un magazin de tip duty-free. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, fumatul provoacă decesul a peste șapte milioane de oameni anual.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!