/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Filip s-a întâlnit cu ministrul israelian al Apărării. Oficialul, originar din Moldova, a primit în dar arborele genealogic

missing
10 noiembrie 2017, ora 10:52

În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării celor două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.

La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mândrește că s-a născut în Republica Moldova și a studiat la Chișinău.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind reducerea traficului ilicit de droguri.

La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram