După ce o mămică a publicat pe o rețea socială că în grădinița nr. 157 copii au primit la micul dejun lapte cu hrișcă și gâze, autoritățile s-au autosesizat. Astfel, primăria anunță că Veronica Solomițchi, șefa Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani și Alexandru Fleaș director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău au fost sancționați cu mustrare.

Cu o inspecție la grădiniță a fost primarul general interimar Silvia Radu și viceprimarul Ruslan Codreanu pe 15 noiembrie curent. „În urma controlului efectuat la fața locului de către doamna Primar, s-a constat că faptele prezentate în mass-media sunt reale. Au existat grave nereguli în procesul de alimentație. Produsele care erau destinate copiilor nu erau conforme cu normele sanitare. Ca urmare a faptelor constatate, edilul-șef, Silvia Radu, a dispus convocarea Comisiei de Disciplină a Municipiului Chișinău, pentru data de 16 noiembrie și a propus sancționarea Veronicăi Solomițchi, șefă a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani, precum și a lui Alexandru Fleaș director al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Astfel, comisia de Disciplină a Municipiului Chișinău s-a întrunit în data de 16 noiembrie, curent. În baza prevederilor legale, Comisia a acordat sancțiunea MUSTRARE celor doi angajați ai municipalității.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!