În cadrul controlului efectuat la 12.11.2017 în vederea contracarării cazurilor de tăiere ilicită a vegetației forestiere a fost depistat în flagrant cet. F. Vasile N., care a tăiat ilegal doi arbori de specia ulm, (diametru la ciot de 36 cm și 46 cm) din fondul forestier, amplasat în extravilanul or. Sîngerei și administrat de administrația acestuia.

F.Vasile N. împreună cu C.Vasile E., în perioada 16.10.2017-12.11.2017 au mai făcut și alte tăieri ilegale în păduri, perdele forestiere protective și zone de protecţie a câmpurilor, în total au tăiat 11 arbori cu diametrele cuprinse între 32 – 48cm.

La 14.11.2017, aproximativ la ora 16:30, pe strada Chișinău din or. Sîngerei cet. C.Vasile E., împreună cu alți doi cetățeni (neidentificați) descărcau lemne tăiate din mașină. Venind la fața locului inspectorii de mediu au solicitat de la C.Vasile E. actele pentru masa lemnoasă descărcată din mașina personală, iar acesta a avut un comportament agresiv, a început să înjure și să amenințe. Inspectorii de mediu în acest caz au apelat la Inspectoratul de Poliție Sîngerei, acesta (cet. C. Vasile E.) pentru că s-a sunat la poliție l-a atacat pe dl Motruc Anatolie, șeful IE Sîngerei aplicându-i lovituri cu pumnii în regiunea capului și a abdomenului, amenințîndu-l cu moartea. La fața locului a venit poliția care a domolit agresorul.

La moment cazul este cercetat de către Procuratura raionului Sîngerei și Inspectoratul de Poliție Sîngerei.
Plecând de la acest caz și de la altele, care au avut loc mai înainte, se vede că protecția mediului este o cauză și a organelor locale de drept, și nu doar a organelor de mediu, pentru a descuraja eventualii contravenienți și infractori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!