ZdG a scanat declaraţile de avere şi interese depuse de angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie în ultimii ani şi vă prezintă averile deţinute de aceştia, cele declarate, dar şi cele pe care angajaţii instituţiei au evitat să le indice în declaraţii.

Marcel Tabarcea este şeful Direcţiei generale asigurarea integrităţii. În 2016, Tabarcea a ridicat un salariu lunar de aproape 26 de mii de lei (309 mii pe an). De la rude, şeful Direcţiei generale asigurarea integrităţii din cadrul CNA a primit o donaţie de 3,5 mii de euro, iar soţia sa, Felicia Tabarcea, a beneficiat de donaţii în valoare de 2,7 mii de euro şi 1000 de USD. Anul 2016 nu este primul în care soţii Tabarcea au primit donaţii de la rude. În 2015, de exemplu, Marcel Tabarcea a beneficiat de donaţii „de la rude” în valoare de 5,7 mii de euro, iar soţia sa a primit, tot de la rude, 3 mii de euro şi 1500 de USD. Cu un an mai devreme, în 2014, angajatul CNA a primit donaţii în valoare de 3 mii de euro, iar soţia sa, donaţii de 2700 de euro şi 1000 de USD de la părinţi. În 2013, Marcel Tabarcea a primit cu titlul de donaţie 3 mii de euro, iar soţia sa, de la părinţi, 4 mii de euro. În total, doar în ultimii patru ani, soţii Tabarcea au declarat venituri din donaţii în valoare de aproape 28 de mii de euro şi 3,5 mii de USD. În 2016, Marcel Tabarcea a primit şi o pensie de aproape 8 mii de lei pe lună. Acesta are și o datorie de 600 de mii de lei, contractată cu o dobândă de 0%.

Împreună cu soţia, şeful de direcţie de la CNA deţine o casă cu teren aferent, amplasată în or. Codru, mun. Chişinău. Imobilul cu două niveluri a fost construit de familia Tabarcea începând cu 2007. Soţii Tabarcea au, „în folosinţă”, şi bolizi de lux, conducând o Kia Sportage fabricată şi dobândită în 2013 şi un Audi Q7, fabricat în 2010 şi dobândit în 2015. Ambele maşini nu sunt însă trecute pe numele soţilor Tabarcea, fiind doar în folosinţa lor. Vecinii şefului de direcţie de la CNA ne-au anunţat însă că acesta este văzut la volanul unor automobile diferite faţă de cele indicate în declaraţia sa de avere şi interese.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul Ziarului de Gardă.

Casa construită de familia lui Marcel Tabarcea, șeful Direcţiei generale asigurarea integrităţii din cadrul CNA Foto: zdg.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!