Condamnat în dosarul BEM, primarul de Orhei, Ilan Sor a fost așteptat astăzi la judecătoria Buiucani să depună mărturii în dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi. Sor nu a venit, însă, deoarece ar avea probleme de sănătate și s-ar fi programat la o consultație la cardiolog. Potrivit procurorului, acesta a prezentat și un act care confirmă vizita la medic.

Procurorul de caz Eugen Rurac a menționat că este un motiv obiectiv și până la urmă Șor va fi prezent în sala de judecată. „Martorul acuzării,dl. Ilan Șor prin intermediul avocatului a depus o cerere în instanță să fie anulată ședința de audiere a lui, pentru că a fost programat la un centru medical pentru investigații complexe pe domeniul cardiac”, a precizat procurorul.

Totodată, acesta a explicat că codul de procedură penală prevede că martorul urmează a fi citat cu cel puțin cinci zile înainte de ședință.„ Deoarece între ședințele a fost doar o singură zi nu putem să-i incriminăm domnului Șor că nu s-a prezentat nemotivat, mai ales că a informat instanța în scris. De aceea, am solicitat termen de o săptămână pentru următoarea ședință, ca să fie respectat termenul de citare prealabilă. Consider că la următoare ședință se va prezenta”, susține procurorul.

Acesta a precizat că în calitate de procuror ar putea renunța la acest martor, dar nu o va face. „În calitate de procuror, nu consider oportun să renunțăm la acest martor, consider că trebuie să fie prezent și mai devreme sau mai târziu va fi prezent în sala de judecată”.

Amintim că Ilan Șor nu s-a prezentat nici la ședință de judecată din 22 noiembrie curent. El fiind ultimul martor al acuzării în dosarul Lucinschi.

Neprezentarea lui Șor a fost comentată și de fostul deputat, care a spus că știe că nu e de glumit cu sănătatea. „A fost prezentat motivul de ce nu s-a prezentat dl Șor, motivul este o investigație medicală”, a declarat Lucinschi.

Acesta a mai sus că se așteaptă ca la orice ședință să vină cineva. „Eu am venit la fiecare ședință, când am fost chemat. Mă comport exact așa cum este prescris în codul de procedură penală. A șaptea lună merge de când respect totul, dar stau închis acasă”, spune Lucinshi.

„Nu trebuie să uităm că dl Șor vine din partea acuzării ca martor, și dacă acuzarea consideră că e important, asta trebuie respectat – ceilalți martori n-au confirmat învinuirea, sper că dl Șor la fel o să facă”, a adăugat Lucinschi.

Chiril Lucinschii a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent fostul deputat se află în arest la domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!