/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Dosarul Lucinschi: Șor a evitat aducerea silită în sala de judecată. Are confirmare de la cardiolog pentru un examen medical

missing
24 noiembrie 2017, ora 17:42

Procurorul de caz Eugen Rurac a menționat că este un motiv obiectiv și până la urmă Șor va fi prezent în sala de judecată. „Martorul acuzării,dl. Ilan Șor prin intermediul avocatului a depus o cerere în instanță să fie anulată ședința de audiere a lui, pentru că a fost programat la un centru medical pentru investigații complexe pe domeniul cardiac”, a precizat procurorul.

Totodată, acesta a explicat că codul de procedură penală prevede că martorul urmează a fi citat cu cel puțin cinci zile înainte de ședință.„ Deoarece între ședințele a fost doar o singură zi nu putem să-i incriminăm domnului Șor că nu s-a prezentat nemotivat, mai ales că a informat instanța în scris. De aceea, am solicitat termen de o săptămână pentru următoarea ședință, ca să fie respectat termenul de citare prealabilă. Consider că la următoare ședință se va prezenta”, susține procurorul.

Acesta a precizat că în calitate de procuror ar putea renunța la acest martor, dar nu o va face. „În calitate de procuror, nu consider oportun să renunțăm la acest martor, consider că trebuie să fie prezent și mai devreme sau mai târziu va fi prezent în sala de judecată”.

Amintim că Ilan Șor nu s-a prezentat nici la ședință de judecată din 22 noiembrie curent. El fiind ultimul martor al acuzării în dosarul Lucinschi.

Neprezentarea lui Șor a fost comentată și de fostul deputat, care a spus că știe că nu e de glumit cu sănătatea. „A fost prezentat motivul de ce nu s-a prezentat dl Șor, motivul este o investigație medicală”, a declarat Lucinschi.

Acesta a mai sus că se așteaptă ca la orice ședință să vină cineva. „Eu am venit la fiecare ședință, când am fost chemat. Mă comport exact așa cum este prescris în codul de procedură penală. A șaptea lună merge de când respect totul, dar stau închis acasă”, spune Lucinshi.

„Nu trebuie să uităm că dl Șor vine din partea acuzării ca martor, și dacă acuzarea consideră că e important, asta trebuie respectat – ceilalți martori n-au confirmat învinuirea, sper că dl Șor la fel o să facă”, a adăugat Lucinschi.

Chiril Lucinschii a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent fostul deputat se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram