Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în unsprezece luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de circa 5 miliarde 650 de milioane de lei, ceea ce constituie 100,3% faţă de suma planificată.

Principala sursă de venituri o reprezintă contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense, în volum de aproape 3 miliarde 153 milioane de lei, după care urmează transferurile din bugetul de stat – 2 miliarde 377 de milioane, şi primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă – mai mult de 106 milioane.

În perioada ianuarie-noiembrie 2017, CNAM şi-a onorat la timp obligaţiile faţă de instituţiile medico-sanitare şi farmaceutice contractate. Transferurile efectuate către acestea până pe 1 decembrie 2017 au fost de peste 5 miliarde 333 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!