/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PSRM va cere ajutorul lui Dodon dacă proiectul de combatere a propagandei ruse în Moldova va fi aprobat de Parlament

missing
06 decembrie 2017, ora 16:23

PSRM consideră că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV rusești reprezintă o nouă provocare împotriva Federației Ruse și o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații: „Această acțiune este îndreptată împotriva eforturilor Președintelui Republicii Moldova de a normaliza relațiile cu Federația Rusă, împotriva a sute de mii de migranți care lucrează în Rusia, împotriva agrarienilor moldoveni care furnizează produse pe piața rusă”.

Socialiștii au menționat într-un comunicat de presă că această acțiune este îndreptată împotriva statalității Republicii Moldova în ansamblu, deoarece va afecta negativ procesul de reglementare a problemei transnistrene.

„Interzicerea programelor de televiziune rusești nu va soluționa nici o problemă cu care se confruntă Moldova și cetățenii săi. Această acțiune oferă doar posibilitatea găștii PDM de la guvernare de a se linguși în mod repetat în fața stăpânilor occidentali. În același timp, liderii țărilor occidentale nu-i lipsesc pe spectatorii din Washington și Bruxelles de dreptul de a primi informații din orice sursă, inclusiv din partea Rusiei”, susține PSRM.

PSRM declară că se va împotrivi inițiativei PDM și PPE de a interzice difuzarea programelor TV rusești prin toate metodele legale și că vor apela la Igor Dodon cu o cerere de a bloca promulgarea acestei legi în caz dacă aceasta va fi adoptată de majoritatea parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram