Mihail Saakashvili a dispărut din orășelul de corturi instalat în fața Parlamentului din Kiev. Cel puțin asta a declara pentru TV8 redactorul-șef al postului de televiziune RBK Ucraina. Ultima sa apariție în public a avut loc ieri. Fostul guvernator al Odessei a evadat de sub nasul polițiștilor acum 2 zile, fiind ajutat de susținători, după ce forțele de ordine l-au acuzat că ar fi pus la cale o lovitură de stat.

„Astăzi, jurnaliștii ucraineni au încercat să afle unde se află Mihail Saakashvili, dar susținătorii lui nu au putut răspunde clar. Aceștia declară că l-au văzut noaptea trecută în unul din corturi. Formal, el se află în căutare, formal are statut de reținut și nu este clar cum vor evolua evenimentele pentru că el trebuie să fie reținut și dus în instanță pentru a i se aplica măsura de reprimare. Potrivit legislației Ucrainei, Saakashvili nu poate fi ales nici deputat, nici președinte. El nu are 5 ani de trai în Ucraina. El prezintă pericol pentru Poroșenco doar prin critici”, a declarat pentru tv8 Serghei Șerbina, redactor șef RBK Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!